U četvrtak, 8. 12. 2022. godine u 19 sati u Exportdrvu, bit će otvorena izložba radova nastalih tijekom prve i druge Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije u Rijeci.

Na izložbi će biti predstavljeno ukupno 130 tiskanih radova koji predstavljaju umjetničko bogatstvo upravo zbog specifičnosti prostora, vremena i tehnike nastanka. Publika može povezati radove s Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, Rijekom i Opatijom, ali i autorima. Ova izložba  je specifična jer pokazuje radove autora i autorica koji su stvarali na jednom mjestu zajedno, ali bez zajedničke teme. Ostavljena im je potpuna sloboda odabira teme i tehnike rada.

Plakat za ovu izložbu potpisuje Matija Pisačić iz Zagreba, dok plakate za prethodne izložbe i naslovnicu kataloga radova s izložbe otvaranja Kolonije, 2020. godine potpisuje “domaći” autor iz Opatije, umjetnički voditelj Kvarnerske kolonije Damir Steinfl.

Na izložbi ćete imati priliku vidjeti radove sljedećih autora i autorica:

Stjepan Bartolić https://zagrebcomiccon.com/uncategorized/stef-bartolic/
Matija Pisačić http://www.hfs.hr/autori_detail.aspx?sif=256
Ivan Marušić http://www.mojstrip.com/autori/ivan-marusic
Marko Dješka https://markodjeska.com
Ivan Mišković https://hr.wikipedia.org/wiki/ivan_mi%c5%a1kovi%c4%87
Ivan Svaguša https://www.instagram.com/svaigimage/…
Korina Hunjak https://korinahunjak.com
Mihaela Erceg https://www.instagram.com/a.artistotel/?hl=hr
Damir Stojnić https://apuri.hr/stranica/3-stojnic-damir/…
Damir Bralić https://apuri.hr/stranica/4-bralic-damir/
Ivana Geček https://www.artstation.com/ivana_gecek
Lea Kralj Jager https://hr.linkedin.com/in/lea-kralj-jager-50084360
Antonio Filipović https://www.instagram.com/a.th.a.n/
Anamarija Kvas https://www.instagram.com/kvasanamarija/?hl=hr
Damir Steinfl https://damirsteinfl.blogspot.com/

Humanitarni karakter izložbe

Izložba ima i humanitarni karakter jer će tijekom trajanja izložbe na Facebooku biti organizirana donatorska aukcija tiskanih radova. Ova online aukcija trajat će do 22. 12. 2022. u 18:00 kada se nastavlja do 21:00 sati aukcijom uživo u Exportdrvu. Građani će tada moći preuzeti  radove za koje su se natjecali, a donaciju će donirati DIP-u za troškove organizacije (ponovnog tiska i ostale troškove) i redovnog rada DIP-a s osobama s invaliditetom.

Izložba u Exportu bit će otvorena do 22. 12. 2022. svakodnevno od 18:00 do 21:00 u Exportdrvu.

Poštovani predstavnici donatora i podržavatelja: Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Grada Opatije, Poslovnog kluba PartneRI, predstavnici medija, Akademije primijenjenih umjetnosti i ostali građani,  ljubitelji umjetnosti i stripa,

Organizator Kvarnerske kolonije je Društvo za istraživanje i potporu, a umjetnički voditelj je Damir Steinf, uz podršku Matije Pisačića i Damira Stojnića. Na izložbi volontiraju DIP-ovi volonteri, većinom studenti Sveučilišta u Rijeci.

Kvarnersku koloniju sufinanciraju od 2020. godine Primorsko-goranska županija i Grad Opatija, tisak kataloga je sufinancirao Poslovni klub PartnRI, a dio sufinanciro DIP iz vlastitih sredstava.

Kada?

08.12.2022. – 22.12.2022.
19:00