U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci od 8. srpnja do 3. listopada bit će postavljena samostalna izložba Hane Miletić, jedne od danas međunarodno najzapaženijih mladih suvremenih hrvatskih umjetnica.

Izložba Komadi donosi pregled recentnih radova Hane Miletić, a okupit će posve nove produkcije i nekoliko postojećih radova. Izložba je zamišljena da se razvija u dijalogu s izložbenim prostorom i kontekstom koji ga okružuje, uzimajući u obzir njegovu prošlost i sadašnjost, prvotnu namjenu i naknadnu prenamjenu, a formira se kao site specific i context specific (kontekst specifična) intervencija umjetnice.

Hana Miletić u svojem se radu bavi različitim medijima i materijalima – fotografijom, tkaninom i tkanjem, objektom, instalacijom. Koristeći proces tkanja i tkaninu kao središnji materijal, ove mekane i lagane strukture mjesta su bilježenja i upisivanja različitih stanja, odnosa i pogleda, poput krhkosti, fragilnosti, prekarnosti, odnosa prema vremenu, prolaznosti, nedostajanja, stvaraju osjećaje i atmosferu taktilnosti i materijalnosti, čuvanja i popravljanja, nadomještanja, nestajanja i ponovnog sastavljanja –  materijala, povijesti i priča.

Tekstilnim radovima poput velikog tepiha RAD (2019.), koji je nastao u suradnji s tvornicom Regeneracija iz Zaboka, ili instalacije Materijal (Arena, Pula, 2020.), Hana Miletić nastavlja potragu za proizvođačima i mjestima proizvodnje skoro potpuno propale ili iščezle tekstilne industrije u Hrvatskoj. Umjetnica je tijekom boravka na rezidenciji Kamov istraživala i riječku tekstilnu industriju pa tako suradnji s Rio Biz d.o.o. nastaje i njena nova prostorna instalacija sastavljena od krojačkog otpada.

Kustosica: Branka Benčić

Suradnica: Kora Girin

Izložba se realizira u suradnji s Kunsthalle Mainz, gdje će biti postavljena od sredine listopada.

*Foto: Materials – Trikotaža Arena, Pula, 2019. – 2020. Fotografija instalacije Hana Miletić: Patchy, Bergen Kunsthall, Bergen, 2021 © Thor Brodreskift

Kada?

08.07.2022. – 03.10.2022.
00:00