U utorak, 15. prosinca od 15.00 sati u Muzeju grada Rijeke – Palači šećera (Krešimirova 28, Rijeka) bit će postavljena izložba „Jedan laboratorij za četiri države“, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a kao dio programa Europske prijestolnice kulture.  

Ovom se izložbom predstavlja 120 godina duga povijest današnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, čiji začeci sežu u 1900. godinu kada je s radom počela Mađarska kraljevska eksperimentalna stanica u Rijeci. Unatoč turbulentnoj prošlosti Zavoda, sačuvani laboratorijski materijal i stručni priručnici, od najranijih razdoblja do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bit će predstavljeni na ovoj prigodnoj izložbi, u novoobnovljenoj riječkoj Palači šećera.

Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2021.g., a moguće ju je posjetiti u radno vrijeme Muzeja: od utorka do nedjelje između 11.00 i 19.00 sati. Nedjeljom, praznikom i blagdanom Muzej je zatvoren.

Cijena ulaznice u Muzej je 40 kuna.

Izložba se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji i sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Organizator izložbe je Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u suradnji s Muzejom grada Rijeke, Primorsko-goranskom županijom i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.

Kada?

15.12.2020. – 15.01.2021.
15:00

Kalendar događanja