U Galeriji Principij, u utorak, 29. 12. u 18 sati otvara se izložba fotografija „Putovanje vlastitom dušom“ dvoje autora, psihijatrice i psihoterapeutkinje prof. dr. sc. Tanje Frančišković i povjesničara umjetnosti i kustosa Borisa Tomana. Oboje se već nekoliko godina intenzivno bave fotografijom, točnije od kada su u mirovini.

„Jedna od strateških zadaća Fotokluba Rijeka je i da prati stanje riječke fotografske scene te da izdvaja i promovira ono što je na toj istoj sceni vrijedno i afirmativno. U tom duhu i iz tih razloga odabrao sam dvoje autora, dvoje vrsnih riječkih intelektualca (…) I jedno i drugo su se, po naravi svoje struke, bavili ili još uvijek bave ljudskom dušom“, navodi se u najavi izložbe koju potpisuje predsjednik Fotokluba Rijeka i voditelj Galerije Principij Borislav Božić.

Govoreći o fotografskom radu prof. dr. sc. Tanje Frančišković i Borisa Tomana, Božić ističe 0kako je njihov pristup fotografiji drukčiji i posebniji jer u sebi sabire sveukupno profesionalno iskustvo bavljenja ljudima. „Taj pozitivizam spoznaje drugoga prenesen je u čistoću i poetičnost svakoga snimljenog sadržaja i kadra. Ni jedno ni drugo ne bave se zanatskim, tehničkim aspektom fotoaparata i fotografije i to im nije prioritet“, dodaje Božić.

Izložba se može razgledati do 8. siječnja 2021. godine radnim danima 10 – 13 i 17 – 20 te subotom 10 – 13.

Kada?

29.12.2020.
18:00

Kalendar događanja