U organizaciji Društva za istraživanje i potporu (DIP) u Exportu će od 1. do 7. prosinca 2022. godine biti postavljena izložba fotografija pod nazivom “Želim raditi!”, koja okuplja portrete i životopise mladih s teškoćama i osoba s invaliditetom, korisnika socijalne usluge radno-okupacijskog poludnevnog boravka Dnevni centar “Prijatelji”.

Cilj izložbe je senzibilizirati poslodavce i druge dionike na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, poticaje i prednosti omogućavanja njihovog rada i zapošljavanja.

Izložba je dio aktivnosti komunikacijske kampanje za prava osoba s invaliditetom “Distancirano socijalni – za inkluzivnu i održivu PGŽ” i dio je trogodišnjeg programa „DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!“, čije troškove programa sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Cilj kampanje je omogućiti ostvarivanje prava osoba s invaliditetom, pogotovo prava na rad i zapošljavanje.

„Ovom kampanjom želimo uključiti poslodavce i širu javnost u stvaranje svijesti o važnosti rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, kroz razne modele rada i zapošljavanja: radne aktivnosti kod poslodavca ili u našem Dnevnom centru “Prijatelji“, rad uz stručnu podršku ili zapošljavanje“, navodi se u najavi DIP-a.

Izložbom se ujedno obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. prosinca, koji je proglašen rezolucijom 47/3 Opće skupštine Ujedinjenih naroda 1992. godine u prigodi obilježavanja Desetljeća osoba s invaliditetom (1983.-1992.). U cilju mobiliziranja potpore za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba s invaliditetom nužno je osvješćivanje zajednice o prednostima integracije osoba s invaliditetom u sva područja javnog života – društvenog, gospodarskog, kulturnog i političkog.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 1. prosinca u 12 sati, a moći će se posjetiti sve do do 7. prosinca 2022., od 18 do 20 sati.

Društvo za istraživanje i potporu neprofitna je organizacija osnovana 2013. godine, a kroz program „DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!“ provode poludnevni boravak koji je otvoren svakodnevno, a pružaju i socijalne usluge psihosocijalne podrške i savjetovanje članova i njihovih obitelji kao i članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.

Kada?

01.12.2022. – 07.12.2022.
12:00