U sklopu Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak, 19. travnja, od 9 sati na Zoom platformi odvijat će se razgovor s ilustratoricom Hanom Vrca i izložba radova namijenjeni srednjoškolcima.

Za sudjelovanje u razgovoru potrebno se prijaviti na e-mail: prijave.programi@gkri.hr

Znamo da ilustratori stvaraju pravu ljepotu slikovnica i naslovnica dječjih knjiga, a upravo takvu ljepotu u svijet unosi i Hana.

O medvjedima i njihovim ljudovimaTri priče iz priče nad pričamaBijela mačka su radovi koje potpisuje u svijetu dječje knjige, kao i mnogi izvan njega: ilustracije za izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future, Integriranu početnicu Školske knjige…

Ovaj put će nam naglasiti svoj najnoviji dragulj “Tofu i tuna i pčela”, a u razgovoru sa srednjoškolcima otkriti što to znači dizajnerski posao, pričati o ilustraciji i kako ju je moguće implementirati u dizajn te time oplemeniti dizajnerski rad,  pokazati primjere vlastitih radova, proces izrade slikovnice, interesantne stranice i izvore za inspiraciju.  Ilustracije iz “Tofu i tuna i pčela” moći ćete i sami pogledati prilikom posjete Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući.

Budućnost lijepih ilustracija želimo osigurati na vrijeme pa je ovaj susret zato za srednjoškolce, ali tko je god zainteresiran dobrodošao je na druženje.

Hana Vrca završila je preddiplomski studij tržišnih komunikacija na veleučilištu Agora te je pohađala diplomski studij na Grafičkom fakultetu. Od malena voli likovnu umjetnost i crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn, autorica se trudi uvijek iznova stvoriti vlastiti, prepoznatljiv pečat.

Kada?

19.04.2021.
09:00