Rujanski program Art-kina u znaku je 7. izdanja riječkog History Film Festivala – međunarodnog festivala povijesnog dokumentarnog filma koji se u Art-kinu održava od 12. do 16. rujna.

Na ovogodišnjem History Film Festivalu, četiri će filma imati svoju svjetsku premijeru, sedam europsku, a devetnaest hrvatsku premijeru.

Specifičnost ovogodišnjeg programa je to što se izabrani filmovi većinom bave povijesnim temama i zbivanjima nakon Drugoga svjetskoga rata. Iako strahote toga rata nikako ne treba zaboraviti, moramo se okrenuti pričama o ljudima i događajima bližim našoj svakodnevici kako bismo bolje razumjeli svijet oko sebe.

Tijekom pet festivalskih dana, History Film Festival publici će ponuditi 20 dokumentarca iz službene selekcije – podijeljenih u tri tematska bloka: Arhiva, Solidarnost i Margine – kao i priliku za razgovor i druženje s brojnim gostujućim autorima iz Hrvatske i svijeta.

Ulaznice

Ulaznice za filmove mogu se kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

12.09.2023. – 16.09.2023.
00:00