U utorak 16. studenog u 19 sati Galerija Kortil otvara pretposljednju izložbu ove godine – Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga dvije autorice, Riječanke Maje S. Franković i Christine Kertz iz Austrije.

Franković i Kertz profesionalno surađuju više godina te su zajednički organizirale više izložbi grafika koje su postavljene u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba pod nazivom Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga, okupit će po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice. Christine Kertz će se predstaviti grafikama u tehnikama dubokog tiska, linoreza i litografijama, a Maja S. Franković grafikama u tehnikama litografije i dubokog tiska. Zajednička tema je biljni svijet i neophodnost rada vlastitim rukama u svome vrtu, a naravno i terapeutsko djelovanje rezultatima rada na zemlji, posebno u sadašnje vrijeme Corone i priličnog ograničenja komunikacije s ostalima. Obje autorice, neovisno jedna o drugoj, već dulje vrijeme obrađuju temu biljnog svijeta.

Izložba se može razgledati do 10. prosinca u radno vrijeme Galerije Kortil: radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Tijekom izložbe održat će se vodstva uz predavanje Maje S. Franković o grafičkim tehnikama. Vodstva za građanstvo planiraju se u srijedu 24.11. i u četvrtak 2.12. od 18 do 19 sati. Zainteresirane posjetitelje molimo da se unaprijed najave pošto je broj u grupi ograničen na jolanda@hkd-rijeka.hr ili na telefon 099 2391 404.

Za ulazak na izložbu nije potrebno posjedovati COVID potvrdu, ali je obavezno nošenje zaštitne maske.

Kada?

16.11.2021. – 10.12.2021.
19:00