Nastojeći pobuditi interes javnosti za međukulturnu razmjenu, Austrijski kulturni forum, Goethe-Institut Kroatien i Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj organizira posebno filmsko događanje s ciljem prezentacije kulturne raznolikosti zemalja njemačkog govornog područja. Projekt FilmŠnite predstavlja suvremeni film iz Austrije, Njemačke i Švicarske, te će se u veljači ove godine provoditi u Zadru, Zagrebu i Rijeci.

U riječkom Art-kinu program je na rasporedu od 15. do 18. veljače, a na repertoaru su hvaljeni film Margarethe von Trotta Ingeborg Bachmann–putovanje u pustinju (15. 2. u 18 sati) o životu i ljubavnim vezama najveće austrijske pjesnikinje Ingeborg Bachmann, zatim filmski portret prve nobelovke njemačkog govornog područja nagrađene za književnost Elfriede Jelinek – jezik pušten s lanca u režiji Claudie Müller (16. 2. u 18 sati), potom hladnoratovski triler Timma Krögera o tajnama kvantne mehanike Teorija svega (17. 2. u 17:30 sati) te povijesna crna komedija Fraukea Finsterwaldera Sisi & ja (18. 2. u 17:30 sati), koja se približava legendarnoj povijesnoj figuri habsburške carice iz perspektive njene dvorske dame, grofice Irme.

Ulaznice

Ulaznice za filmove su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

15.02.2024. – 18.02.2024.
18:00