U sklopu europskog festivala suvremenih kazališnih praksi TranziT i produkciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA iz Rijeke, riječka publika imat će priliku premijerno pogledati predstavu Pobuna Sold Out u režiji Senke Bulić i izvedbi Beti Lučić, nastaloj u produkciji Kazališta Hotel Bulić, a prema tekstu romana Ljubavnice Elfriede Jelinek, austrijske književnice, dobitnice Nobelove nagrade za književnost 2004.

Za ovu ulogu Beti Lučić dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na 38. izdanju međunarodnog festivala Fiat koji je održan u rujnu 2023. u Podgorici. Prema obrazloženju žirija “Beti Lučić u specifičnoj glumačkoj bravuri lik naratorice pretvara u aktivan dramski lik koji kipti od energije i emocije. Posebnim glumačkim registrom Beti Lučić staje u obranu Žene u ženi nesklonom okruženju.

Predstava će biti održana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu, 15. studenog 2023. u 20.00 sati.

Režija: Senka Bulić
Izvodi: Beti Lučić
Prijevod: Hana Stojić 
Scenograf: Tomislav Ćurković
Kostimograf: Oliver Jularić 
Dizajn svjetla: Tomislav Maglečić
Fotograf: Marko Ercegović

Radonica za publiku

Zainteresirana publika prije predstave može sudjelovati u besplatnoj radionici koja će se održavati od 17.30 do 19.00 sati. Voditeljica radionice je Senka Bulić.

Prijava na radionicu je obavezna na krila.rezervacije@gmail.com.

Ulaznice

Cijena ulaznice za predstave: 10,00 eura

Ulaznice potražite na eventim.hr i na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.

Ulaznica se može kupiti i sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA
Umjetnička direktorica festivala: Ivana Peranić
Financijska podrška: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova, Primorsko-goranska Županija
Logistička podrška: HKD na Sušaku

Više na www.krila.org

KRILA – Kreativni laboratorij suvremenog kazališta

Umjetnička organizacija KRILA je laboratorij suvremenog kazališta koji promovira progresivne prakse i stvara angažirane umjetničke radove za lokalnu zajednicu i građane Rijeke te podržava profesionalce i male nezavisne europske aktere u kulturi u navedenom području. U razvoju naše publike koristimo nekonvencionalne kazališne prostore; angažiramo publiku u kreativni proces i/ili izvedbu te pristupamo procesu segementacije publike kao artikulaciji vrijednostii.

Kada?

15.11.2023.
20:00