U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u Dječjoj kući održat će se eko rukotvorna radionica Zimmer Frei – hotel za kukce.

Datum održavanja: 28. 6. u 9 sati
Dob: od 7 do 12 godina
O
rganizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvođač: Jelena Sireta
Mjesto održavanja: Dječja kuća (dvorište)

Razgibavanje prstića listanjem enciklopedija o kukcima i stvaralaštvu za djecu u potrazi za odgovorima za što su kukci korisni, kako izgledaju hoteli za kukce i zašto bi kukci uopće odsjedali u hotelima? 

Za gradnju hotela pripremit ćemo daske, čavliće, prirodne materijale koje kukci vole i kojima ćemo urediti sobe naših budućih malih stanara. Kućicu ćemo obojati akrilnim bojama. Obojat ćemo i poneki oblutak da izgleda kao kukac i postaviti ga u blizinu hotela, da poput dobre reklame pokazuje put budućim gostima. Kućicu ili dvije koje izradimo postavit ćemo u okoliš Dječje kuće ili u budući park kako bi djeca mogla doći i promatrati ima li stanovnika.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina.

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

28.06.2021.
09:00