U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja u Dječjoj kući, održat će se kreativna radionicaSlika govori više od tisuću riječi“.

Vrijeme održavanja: 29. 6. u 10 sati
Dob: 7-12 godina
Organizator: Art-kino
Mjesto održavanja: Dječja kuća (prostor Šume Striborove i ostali vidljivi i nevidljivi dijelovi Dječje kuće)
Voditeljica/voditelj: Art-kino

Radionica koja će polaznicima omogućiti da upoznaju Dječju kuću, od prizemlja pa do terase,  i da potom slikom ispričaju vlastito viđenje ove magične građevine. Za one koji riječi vole zamijeniti slikom!

Ispričajte svoju priču o Dječjoj kući. Polaznici ove radionice dobit će zadatak prikazati vlastito viđenje Dječje kuće kroz medij fotografije. Nakon što razgledaju Dječju kuću i upoznaju sve njene mnogobrojne prostore, polaznici će sabrati svoje dojmove i ispričati u jednoj ili više fotografija svoje viđenje zgrade i osjećaje koje u njima Kuća pobuđuje. Korištenje fotografije kako bi se ispričala neka priča u samoj je biti filmskog medija. Slikom možemo prenijeti informaciju, osjećaj, dojam pa će ova  radionica naučiti polaznike kako promatrati svijet oko sebe kroz fotografiju koja će u ovom slučaju poslužiti kao kadar u mini filmu o Dječjoj kući!  

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e-mail: edukacija@art-kino.hr s naznakom naziva programa

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

29.06.2021.
10:00