U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u Dječjoj kući održat će se kolažno-crtački izazov “Reži, crtaj, gradi”.

Vrijeme održavanja: utorak 29.6. /  10 – 12 sati
Dob: 8 – 11
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Mjesto održavanja: dnevni boravak Dječja kuća
Voditelj: umjetnik Marko Tadić
Broj sudionika po grupi: 10

Od kolažnih elemenata gradit ćemo nove začudne kombinacije i zatim ih dodatno obogatiti crtežima. U tom procesu vodit će nas Marko Tadić, umjetnik koji je predstavljao Hrvatsku na velikim međunarodnim izložbama poput Bijenala umjetnosti u Veneciji ili prvom Bijenalu u Anrenu u Kini. No osim što je samostalni umjetnik koji stvara u svijetu crteža, kolaža, instalacija i stop animacije, i ovakve radionice za djecu česta su mu praksa.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: http://bit.ly/ReziCrtajGradi

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

29.06.2021.
10:00