U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja u Dječjoj kući, održat će se radionica diorama Svjetorama”.

Vrijeme održavanja: srijeda 30. 6. / 10 – 12 sati
Dob: 8 – 11
Organizator: Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Mjesto održavanja: terasa @Dječja kuća
Voditeljica: umjetnica Tanja Blašković
Broj sudionika po grupi: 10

Diorame su umanjene trodimenzionalne scene, a mogu biti dio filmskog seta, kazališne scene, maketa ili prava mala umjetnička djela. Polaznici će kroz radionicu izraditi svoje diorame koje ćemo nazvati “Svjetorame” te će tako sagraditi svoj mali svijet brežuljaka, planina i raznolikih krajolika. Diorame će se izrađivati od raznobojnog kartona i papira uz dodatak pomičnih žičanih elemenata koji će, kada se različiti slojevi kartona spoje, dati iluziju dubine.

Radionicu će voditi Tanja Blašković, čije murale pune flore i faune možete zamijetiti u nekoliko riječkih kvartova, ali nisu joj strani ilustracija, kostimografija i scenografija ili pak izrada umjetničkih instalacija od recikliranih materijala.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem online obrasca: http://bit.ly/Svjetorama

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

30.06.2021.
10:00