U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja u Dječjoj kući održat će se predstavljanje, pričaonica i projekcija “Tonka će sutra”, priča i animirani film uz Jelenu Pervan.

Datum održavanja: 1. 7. u 18 sati
Dob: predškolci i mlađi osnovnoškolci
Organizatori: Gradska knjižnica Rijeka i Art-kino
Izvodi: Jelena Pervan
Mjesto održavanja: Dječja kuća (dvorana)

Tonka je zaigrana prvašica koja stvari voli odgađati za sutra. Pisanje zadaće, šetnja psa, doručkovanje ili pospremanje igračaka, sasvim je svejedno jer koju god zadaću Tonka treba izvršiti, pronaći će način da je odgodi za sutra. A sutra će je odgoditi za prekosutra. Jedna po jedna, Tonkine zadaće ostaju neizvršene, a mama i tata više nemaju načina kako bi to promijenili. Cilj je ove slikovnice djeci osvijestiti jedan od češćih razloga za prepirku s roditeljima te im, na maštovit način, pokazati moguće posljedice odgađanja stvari, s naglaskom na propuštanje lijepih trenutaka u sadašnjosti. Ovom prilikom čitat će nam ju i s njom ćete razgovarati sa samom autoricom, Jelenom Pervan! Ali to nije sve – zahvaljujući suradnji s Art-kinom i Luma filmom imat ćemu posebnu čast pogledati i kratki animirani film nastao prema slikovnici!

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina.

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

01.07.2021.
18:00