U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja u Dječjoj kući, održat će se filmska projekcija “Space Boy”.

Vrijeme održavanja: 3. 7. 2021. u 19 sati
Dob: od 8 godina
(naziv izvornika): Space Boy
Žanr: obiteljski/komedija
Trajanje:  100 min
Informacija o jeziku: Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku
Mjesto održavanja: Dvorana Dječje kuće
Vrsta programa: filmska projekcija
Organizator: Art-kino
Cijena ulaznice: 20,00 kuna 

Ovaj odličan belgijski igrani film topla je priča o odrastanju i važnim spoznajama na tom putu, a sve popraćeno odličnom glumom i glazbom. Pravi biser za mlade filmske sladokusce!  

U središtu SpaceBoya je Jim, jedanaestogodišnjak opsjednut svemirom i znanošću. Kada se dječak preseli  s ocem astrofizičarom u drugi grad, tu ga čekaju izazovi ali i sukobi s novim školskim kolegama. Međutim, Jim ubrzo nalazi saveznika u Emmi s kojom je “uparen” radi sudjelovanja na znanstvenom projektu. Jimova ideja je rekreiranje znamenitog Kittingerovog projekta pa dvojac kreće u izradu ogromnog zračnog balona. Ovaj znanstveni projekt dodatno će povezati dvoje mladih te ih nauči ih da je u životu sve moguće.

Režija: Olivier Pairoux
Scenarij: Eusebio Larrea, Olivier Pairoux
Uloge:  Peter Van den Begin, Jean-Benoît Ugeux, Yannick Renier
Produkcija: Kwassa Film
D
istribucija: Radar Film
Trajanje: 100 min
Film se prikazuje s podnaslovima na hrvatskom jeziku

Ulaznice se mogu nabaviti online na linku ovdje, na blagajni u prizemlju Dječje kuće ili na blagajni Art-kina (blagajne se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u Dječjoj kući odnosno u Art-kinu). Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, molimo vas da provjerite dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osigurate svoje ulaznice na vrijeme!

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

03.07.2021.
19:00