U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u Dječjoj kući održat će se sepetodnevni ciklus knjiških radionica “Čitateljski kamperi”. 

Datum održavanja: 28. 6. – 2. 7. od 9 do 13 sati
Dob: 8 – 12
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvođač: Lucija Pećarina
Mjesto održavanja: Dječja kuća (razni prostori)

Radionice su osmišljene tako da kod polaznika razvijaju ljubavi prema knjizi i čitanju, kritičko razmišljanje, vještine rješavanja problema, učenje kroz igru, kreativnost, timski rad, samopouzdanje i empatiju. Svaki dan nešto drugo nam je u fokusu: Pričopričanje, Put oko svijeta, Eko, Eko, Striborovi istraživači, Od priče do predstave.

Lucija Pećarina učiteljica je razredne nastave i dugogodišnja suradnica Gradske knjižnice Rijeka u kojoj već godinama kreira i provodi programe za poticanje čitanja kod djece. Neki od njih su pričaonice za djecu i roditelje “Pssst..priča”, vježbe čitanja za prvašiće “Psst..čitamo” , dječji čitateljski klub “Bajkoklub” te razne radionice u sklopu ostalih programa GKR-a poput “Tjedna dobre dječje knjige” i “Tobogana”. 

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina.

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

28.06.2021. – 02.07.2021.
09:00