U sklopu ovogodišnjeg festivala za djecu Tobogan, što se u Rijeci održava od 24. lipnja do 7. srpnja, u Dječjoj kući održat će se petodnevna radionica 3D printanja i modeliranja  “3D printana društvena igra toboganska”.

Vrijeme održavanja: 28. 6. –  2. 7. u 18 sati
Dob: 8 – 13
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Voditeljica: Anita Pešut
Mjesto održavanja: Dječja kuća (kontejner) 

Dugo radimo s 3D printerima, a ovaj put prvi put imamo pravi projektni petodnevni maraton i bavimo se temom od glave do pete. Radit ćemo na našoj toboganskog društvenoj igri.

3D printanje je već nekoliko godina uzbudljiva i važna tehnologija koja predstavlja budućnost proizvodnje, s mnogim primjenama u medicini, građevini, istraživanju svemira. 3D printeri su jako napredovali, a kod nas ćete saznati osnove 3D printanja, princip funkcioniranja, mogućnosti i naravno kako samostalno nešto oblikovati. Nakon mora nema ništa bolje nego zavaliti se u debeli hlad sa sokom, originalnim party dekoracijama i zanimljivom društvenom igrom koju smo sami isprintali. A ovih pet dana na njoj ćemo raditi sa stručnom voditeljicom uz puno zezanja, a sigurno i pogrešaka. U tome je najveći gušt!

Program podržava US Embassy Zagreb kroz program American Corner Rijeka.

Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr s naznakom naziva programa i termina.

Peto izdanje festivala

Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo peto izdanje manifestacije. Nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Organizatori Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće.

Kada?

28.06.2021. – 02.07.2021.
18:00