U sklopu Festival inkluzivne scene Kristina Paunovski iz plesnog centra K2K vodila je dvodnevnu radionicu. Radionica je bila usmjerena na istraživanje vlastitog tijela kroz njegove fizičke i ekspresivne mogućnosti koristeći improvizacijske alate s naglaskom na korištenju prostora i osvještavanju fokusa polaznika. Paunovski će voditi plesače kroz vježbe koje naglašavaju koliko vid(ljivost) i prostor utječu na izbor pokreta te kako ta dva izbora mogu utjecati na stvaranje okvira buduće kompozicije. Slučajnost, interakcija, emocija, intuicija, sadašnjost u kombinaciji sa kompozicijskim okvirom stvaraju živi performans kojim završava radionica.

Na Korzu će se u petak, 26. lipnja u dva termina, u 16.30 i 17.30 sati s polazišnom točkom kod Radio Rijeke, pod nazivom Intervencije/ „Vid(ljivost)“ održati prezentacije svega naučenog i doživljenog na radionicama.

Kristina Paunovski prolaskom audicije postaje studentica plesne akademije u Amsterdamu, AHK – Amsterdam School of the Arts (2010.-2011.), smjer plesni pedagog te dobiva priliku voditi satove u plesnom studiju New Dance Studio Amsterdam. Od jeseni  2011. nastavlja svoj rad kao plesač i pedagog u Rijeci, a na jesen 2013. otvara Plesni centar K2K zajedno sa Majom Kereš i Katarinom Jurić. U sklopu K2K centra kontinuirano se bavi organizacijom seminara, evenata i kreativnim projektima.

Festival inkluzivne scene projekt je kojim Plesna grupa Magija (članovi Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka) u suradnji sa inicijatorima i pokretačima projekta, profesionalnim plesnim umjetnicama Gordanom Svetopetrić i Sanjom Josipović nastavlja svoj rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti.

Kada?

26.06.2020.
16:30