Udruga za mlade “Briješ?” i Studentski kulturni centar Rijeka u petak, 26. svibnja u 10 sati na području Kampusa organiziraju cjelodnevno događanje „Briješ na street art eru?“

Street art grana je umjetnosti koja se ne ograničava samo na vizualnu, njegova era započela je kao društveni komentar na političko i socijalno stanje društva s ciljem poticanja aktivističkog diskursa kroz umjetnost.

„Objedinili smo desetak stilski različitih artista s područja cijele Hrvatske koji će od jutra do mraka oslikavati panele obješene među stablima te zidove ulaska na samo područje Kampusa. Nekoliko
panela pripremili smo i za vas koji ćete moći uz vodstvo umjetnika napraviti svoje radove koje ćemo ostaviti da krase Kampus taman prije najdražeg perioda svakog studenta, kraja akademske godine“, navode organizatori.

Uz cjelodnevno oslikavanje, spremaju se i nastupi breakdance i hip-hop skupina te zabava uz disko i funk zvukove koje će puštati DJ Sven Mišković.

„Kako bi se mogli cijeli dan družiti s nama pobrinuli smo se da ne ogladnite i ne ožednite. Oslikavanja, fažol, cuga, zika i još svašta nešto… Dođi, vidi, slikaj, pleši!“ pozivaju iz udruge Briješ i Studentskog kulturnog centra.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/s/brijes-na-street-art-eru/971036904049810/?sfnsn=mo

Foto: Galerija SKC

Kada?

26.05.2023.
10:00