Manifestacija Benja 2.0: Tjedan glagoljice, namijenjena učenicima i široj javnosti, održavat će se od utorka, 26. do subote 30. listopada 2021. godine.

Program manifestacije obuhvaća demonstracije rada replike drvenoga tiskarskog tijeska iz doba inkunabula, malu školu glagoljice, demonstracije trodimenzionalnoga tiskanja, predavanja o nizu glagoljaških tema i okrugloga stola o budućnosti Interpretacijskoga centra tiskarstva u Rijeci te Ćirilometodske rute.

Svečano otvorenje drugog ciklusa Benje 2.0 je u utorak, 26. listopada, s početkom u 11.30 sati u Palači šećerane, Krešimirova 28.

Organizatori manifestacije Benja 2.0: Tjedan glagoljice su Grad Rijeka, Uduga Typeflow i Gradska knjižnica Rijeka a partneri su Filozofski fakultet u Rijeci, Muzej grada Rijeke, Sveučilišna knjižnica Rijeka te Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka.

Prijava na programe

Detaljan program manifestacije dostupan je na poveznici https://www.benja.hr/, a zbog ograničenog broja mjesta za sudjelovanje na radionicama i programima obavezna je prethodna najava – za sudjelovanje na radionicama demonstracije rada tiskarske preše potrebno se prijaviti na info@benja.hr; za radionicu 3D tiska prijave se vrše na mail prijave.programi@gkri.hr; a za predavanja, znanstveni skup i okrugli stol zainteresirani se mogu prijaviti na mail adresu glagoljica@svkri.hr.

Kada?

26.10.2021. – 30.10.2021.
11:30