HNK Ivana pl. Zajca pripremio je novu baletnu premijeru “Plamteća voda / Burning water”, koja se izvodi 30. i 31. srpnja u 21 sat u zgradi riječkog Kazališta.

Kako se navodi u opisu predstave, voda može biti pogubno lijepa u svojim kontrastima, element je koji nas, ako joj se prepustimo, može potpuno opustiti i umiriti, ali nas jednakom lakoćom svojim kataklizmičkim valovima može uništiti i sve što poznajemo opustošiti. Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotočuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni i sentimentalni utjecaj na ljudsku dušu.

Voda koja teče može simbolizirati izazov, vitalnost, pobjedu ili promjenu, pri čemu nastaje točka u kojoj se čovjek i voda i konceptualno i fizički stapaju, sjedinjuju i stvaraju jedan bitno drukčiji doživljaj stvarnosti.

Andonis Foniadakis plesni je umjetnik i koreograf rođen na Kreti. U svojoj bogatoj karijeri radio je s velikim imenima plesne umjetnosti kao što su Maurice Béjart i Saburo Teshigawara. Njegove koreografije izvode se na velikim europskim pozornicama, uključujući Cannes Dance Festival i Opéra de Lyon. Od 2016. ravnatelj je Baleta Grčke nacionalne opere. Publika u Rijeci upoznala ga je 2018. kada je oduševio svojom koreografijom na trampolinima tijekom baletne večeri „4 bolera”.

Koreograf: Andonis Foniadakis
Sudjeluju: Emanuele Amuchástegui, Marta Kanazir, Ksenija Krutova, Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Carlos Huerta Pardo, Tilman Patzak, Morgan Perez, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Marta Voinea Čavrak, Svebor Zgurić i drugi

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti online na poveznici https://www.ulaznice.hr ili na Blagajni HNK Ivana pl. Zajca od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 13 sati i sat vremena prije predstave. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

Foto: Fanni Tutek Hajnal

Kada?

30.07.2020. – 31.07.2020.
21:00