Kantrida FKK 2020 – europski kvart kulture u suradnji s festivalom Vrisak – riječkim sajmom knjiga i festivalom autora u Morskom prascu u petak, 11. rujna u 20 sati, organizira program pod nazivom „Apstraktna monarhija“.

Program na Kantridu dovodi dvije austrijske umjetnice – violinisticu i improvizatoricu Miju Zabelku, koja će izvesti svoj umjetnički solo-nastup, te filozofkinju, geometricu, umjetnicu i promotoricu znanosti Renatu Quehenberger, koja će održati predavanje „Platon na LSD-ju”.

Za kraj večeri nastupit će DJ Shullio, animator Daniel Šuljić i umjetnički direktor Animafesta – Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu.

Program su pripremili Vid Jeraj i Damir Čargonja Čarli, a financira ga Austrijski kulturni forum i organizator tvrtka Novi turizam d.o.o.

Festivalski dio trinaestog Vriska, u organizaciji izdavačke kuće V.B.Z. i Udruge kulture Vrisak održava se od  13. do 19. rujna, uglavnom u prostorima zgrade Exporta.

Cjelokupni program Vriska moći će se pratiti i putem prijenosa uživo (tzv. live streama) na službenoj mrežnoj stranici Vriska (https://vrisak.vbz.hr/), V.B.Z.-ovom YouTube kanalu.

Kada?

11.09.2020.
20:00

Kalendar događanja