Lipanj već tradicionalno donosi i novo gostovanje Animafesta Zagreb, drugog najstarijeg živućeg festivala animacije i jednog od četiri vodeća međunarodna festivala animacije u svijetu koji ove godine slavi svoju jubilarnu 50. godišnjicu.

Utorak, 7. lipnja u 21 sat rezerviran je za selekciju kratkometražnih animiranih filmova nagrađenih od strane publike tijekom proteklih festivalskih godina. Program donosi portugalski animirani film Između sjena Alice Guimarães i Mónice Santos, višestruko nagrađivani Oh Willy u režiji Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa, slovenski film Boles Špele Čadež, francuski Nedjeljni ručak u režiji Céline Devaux i poljski animirani film Kisela kiša animatora Tomasza Popakula.

Nastavak programa u četvrtak, 9. lipnja u 21 sat donosi talijanski animirani film Yaya i Lennie – Hodajuća sloboda nagrađivanog animatora Alessandra Raka, maštovitu priču o slobodnjacima koji žele pronaći svoje mjesto u svijetu.

Smješten u postapokaliptičnu budućnost i predgrađe Napulja kojim je ponovo zavladala priroda i pretvorila ga u suptropsku džunglu, animirana priča prati lutanja slobodoumne tinejdžerke Yaye i dobrodušnog diva Lennieja čiju idilu bezbrižnosti narušava pojava vojnika Institucije, autoritarne organizacije koja pokušava na čitavom teritoriju ponovno uvesti ‘tekovine civilizacije i napretka’.

Gostovanje festivala u subotu, 11. lipnja u 21:30 sati zaključuju nagrađeni filmovi ovogodišnjeg izdanja Animafesta.

U slučaju dobrih vremenskih prilika sve će se projekcije Animafesta održati u Ljetnom Art-kinu, u dvorištu Kapucinskog samostana (ulaz kroz Art-kino). U protivnom, projekcije se održavaju u dvorani Art-kina.

Ulaznice

Ulaznice za filmove mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

07.06.2022. – 11.06.2022.
21:00