U organizaciji Fotokluba Color, u četvrtak, 16. prosinca u 19 sati u galeriji Filodrammatica otvara se 8. salon crno-bijele fotografije 100+1.

Nastavljajući tradiciju organizacije salona crno-bijele fotografije 100+1, jedinstvenog kako po konceptu tako i po visokim estetskim kriterijima Foto klub Color Rijeka raspisao je Natječaj za sudjelovanje na 8. salonu crno-bijele fotografije 100+1.

Riječ je o natječajnoj izložbi na kojoj je zastupljeno do 100 najboljih crno-bijelih fotografija + jedna, koja se estetskim kriterijima izdvaja od drugih, a kojoj bi se dodijelio Grand Prix salona koji nosi ime po poznatom riječkom fotografu.

Ove godine prijavilo se 89 autora sa 520 fotografija. Fotografije je odabrao Branislav Brkić, ugledni beogradski fotograf i predsjednik Foto saveza Srbije. Njegovim izborom na izložbi učestvuje 49 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Ljubaznošću obitelji Soprano, ustanovljena je nagrada Grand Prix Fernando Soprano koja nosi ime poznatog riječkog i hrvatskog fotografa Fernanda Soprana, a koju dodjeljuje selektor za najbolju fotografiju i izniman uspjeli pristigli autorski rad.

Grand Prix “Fernando Soprano” dobila je fotografija „Paučina“, Hrvoje Mahovića iz Zagreba.

Prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju „Strogo kontrolisani haos“, dobila je fotografija Milana Živkovića, Beograd.

Prvu nagradu za kolekciju „Mladi glazbenici“ dobila je Maja Prgomet iz Splita.

Dodijeljene su još i 2. i 3. nagrada te 6 pohvala.

Izložbu će otvoriti Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke.

Izložba u galeriji Filodrammatica, Korzo 28/I, ostaje otvorena do 5. siječnja 2022. godine i moći će se razgledati od ponedjeljka do subote od 16 do 20 sati.

Kada?

16.12.2021. – 05.01.2022.
19:00