Selekcija video radova ovogodišnjeg izdanja Interface Video Art Festival održat će se u Art-kinu u srijedu, 5. prosinca, s početkom u 20 sati.

Riječkoj će biti premijerno prikazano sedam nagrađivanih eksperimentalnih filmova s Roterdam Film Festivala u selekciji Ivana Ramljaka. Riječ je o filmovima koji predstavljaju inovacije u najširem spektru audiovizualnog stvaralaštva i pomiču granice uobičajenih shvaćanja filmskog medija.

Projekcije će uključiti i tri filma iz radionice modularnog filma koja je održana u suradnji s Kino klubom Zagreb pod vodstvom Vladislava Kneževića.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Program se izvodi u suradnji s Davidom Luščićem (Greta Creative Network).

Više o filmovima koji će biti prikazani u riječkom Art-kinu dostupno je na http://interface-festival.com/

O festivalu

Ovogodišnje, četvrto izdanje Interface Video Art Festivala, koji okuplja autore posvećene eksperimentiranju u području video umjetnosti i stvaranju inovativnih filmskih formi, održavat će se od utorka do nedjelje, 5. do 10. prosinca 2023. godine.

Uz programe koji će se uživo održavati u Rijeci i Zagrebu, trideset video radova iz dvadeset zemalja obuhvaćenih međunarodnom selekcijom bit će dostupni besplatno na www.interface-festival.com.

Interface je usmjeren na različitost u pristupu kreiranju kratkih audiovizualnih djela te predstavlja radove koji pomiču granice uobičajenog filmskog izražavanja. Ovogodišnji program festivala uključuje video radove etabliranih umjetnika koji su ostvarili uspjehe na relevantnim međunarodnim filmskim festivalima poput Cannesa, Rotterdama i Sarajeva.

Kada?

05.12.2023.
20:00