Ciklus japanskog filma u Art-kinu, od 3. do 7. studenog, donosi pet suvremenih drama.

Ciklus otvara drama I tvoja ptica može pjevati o jednom ljubavnom trokutu koji bilježi svu čaroliju i melankoliju ljeta, koncentrirajući se na prolazne trenutke i susrete koje doživljavaju njegova tri protagonista.

Nastavak ciklusa donosi dramu Drugi svijet o Kohu koji zbog posla zanemaruje svoju obitelj, no susret sa starim školskim prijateljem mijenja njegove prioritete.

Drama Sve se mijenja originalna je priča hvaljenog glumca Joea Odagirija u kojoj se udružuje s legendarnim snimateljem Christopherom Doyleom i Oscarom nagrađivanom kostimografkinjom Emi Wadom u priči koja prati Toshija koji čamcem prevozi seljane s jedne strane rijeke na drugu dok se paralelno gradi most koji će njegov posao učiniti suvišnim.

More preporoda prati obitelj koja zbog gubitka posla muškarca seli u rodni grad njegove partnerice.

Posljednji film Ciklusa, Bliski odnosi, uz brojne je druge nagrade nagrađen i na Berlinskom filmskom festivalu nagradom Teddy, a prati novu obitelj koja udomljava Tomo koja po prvi put osjeća okus toplog doma punog ljubavi.

Ciklus se, kao i dosadašnjih godina, provodi u organizaciji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj.

Ulaznice

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Kada?

03.11.2020. – 07.11.2020.
19:00

Kalendar događanja