Nakon hita „Sunset Boulevard“, sve kreativne snage riječkog Kazališta prvi put u Hrvatskoj postavljaju i mjuzikl „Evita“!

Ulogu Evite igra izvrsna Leonora Surian Popov i Elena Brumini, a režije se prihvatila Argentinka Renata Carola Gatica, pod dirigentskom palicom i u prepjevu maestra Igora Vlajnića.

Nakon četrdeset godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Brodwayu, više od dvadeset nagrada, prijevoda na četrnaest jezika, filma s Madonnom u naslovnoj ulozi, „Evita“ je show koji ne želite propustiti. Ovaj mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera na scenu donosi životnu priču najvažnije žene latinoameričke povijesti, onu Evite Perón, te prati njezin život od mladosti, dolaska na vlast, humanitarnog rada, do smrti. Rođena u predgrađu Buenos Airesa, Evita Perón vrlo je rano prepoznala nepravdu u svom društvenom okruženju zbog čega je surađivala sa sindikatima, borila se za prava žena, osnovala fondaciju koja je pomogla siromašnima izgradivši tisuće domova i škola diljem Argentine te osigurala zdravstvenu zaštitu za najsiromašnije slojeve društva. Iako se uz nju vežu i brojne kontroverze, Evita Perón ostala je zapamćena kao političarka s izuzetnom karizmom i zvjezdanim statusom zbog čega je njezin život savršena inspiracija za veliku priču pretočenu u mjuzikl.

U predstavi sudjeluju članovi Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta HNK Ivana pl. Zajca i polaznici Riječkog kazališta mladih „Kamov” (dramski i plesno-baletni studio), te Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” i Dječji zbor „Kap”.

“Evita” je ostvarena u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Predstava se izvodi 7. i 8. srpnja u 21 sat u HNK Ivana pl. Zajca.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti online na poveznici https://www.ulaznice.hr  ili na Blagajni HNK Ivana pl. Zajca od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati, subotom od 9 do 13 sati i sat vremena prije predstave. Telefonski brojevi blagajne su 051/337-114 i 091-155 51 63, a e-mail blagajna@hnk-zajc.hr.

Kada?

07.07.2020. – 08.07.2020.
21:00

Kalendar događanja