Muzej informatike Peek&Poke nastavlja s proslavom 15 godina neprekidnog djelovanja. Nakon sjajnog koncerta Stevena Browna slijedi dvodnevni mini festival elektronske glazbe pod nazivom: Naših malih Velikih 15 godina.

Festival u petak, 23. 9. otvara Iv/An, koji sam voli reći da je njegova “muzička karijera” popriličan kreativni nered. Samozatajno stvara muziku još od druge polovice devedesetih a jednaku pažnju u kontekstu same muzike poklanja i grafičkom dizajnu, koji mu je ujedno i profesija. Njegov nastup uživo povodom 15. obljetnice muzeja Peek&Poke, bit će njegovo drugo konkretnije gostovanje u Rijeci, a ujedno je i autor vizualnog rješenja za cijeli program.

Nakon Iv/An svoj set sprema i Microslav. Od prvih breakbeatova na Protrackeru i Amigi600 devedesetih, preko nebrojenih VST pluginova na PC-u i FLstudiju do pozamašne kolekcije analognih sintisajzera i ritam mašina danas, elektronski zvuk stalna je inspiracija. Microslav je izdao nekoliko EPa za Crobot Crew, Binalog Productions, Shameless Toady i Bass Agenda records koje ćete čuti u dj setu sa još puno nikada objavljenih uradaka.

U subotu, 24.9., rođendansku proslavu uveličat će zaista poseban gost iz Njemačke, Remute. Glazbenik koji uživa status mega zvijezde u Japanu, a posebnost mu je što svoju glazbu objavljuje na medijima za SNES, GameBoy, Nintendo 64, …

Vrhunac 8-bitne glazbene umjetnosti po prvi puta u Hrvatskoj!

Peek&Poke je prvi muzej u povijesti računala u Hrvatskoj osnovan je 2007. i trenutno na 300 četvornih metara izlaže preko 1500 eksponata. Izlošci sežu od “Procalculo” kalkulatora (1914.) do SGI Onyxa – sjećate li se efekata Jurskog parka?

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkoj proslavi – “Naših prvih 15 godina” .

Ograničen broj ulaznica već je u prodaji putem sustava Entrio te u Dallas music shop Rijeka i u Peek&Poke. Pojedinačna (za jedan ili drugi dan) cijena ulaznice iznosi 50,00 kn dok će za oba dana (festivalska) biti potrebno izdvojiti 75,00 kn.

Program je sufinanciran sredstvima Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, a

partneri u provedbi programa su Distune promotion i Cyclorama d.o.o.

FB event – I. dan

FB event – II. dan

Kada?

23.09.2022. – 24.09.2022.
00:00