Startup inkubator Rijeka proslavio je svoj 10. rođendan u srijedu, 27. rujna 2023. godine, u RiHubu. Slavlje je okupilo mentore i timove proteklih generacija koji zahvaljujući tom iskustvu danas imaju vlastite brendove i svijetlu poduzetničku budućnost.

U 10 godina postojanja kroz Startup inkubator Rijeka prošlo je 14 generacija polaznika, 549 korisnika, 56 mentora, 234 tima, provedene su 432 edukacije, održano je 1.320 konzultacija i 118.000 eura dodijeljeno je novim poduzetnicima. Ove godine u proces inkubacije ulazi i nova, 15. generacija za koju su prijave otvorene još do 8. listopada. E-prijavnica za zainteresirane dostupna je na mrežnoj stranici Startup inkubatora Rijeka.

Proslava u RiHubu započela je riječima dobrodošlice gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, nakon čega je uslijedila panel rasprava „Pogon novih ideja – jučer, danas, sutra“ na kojoj su sudjelovali Edi Budimilić, Exevio d.o.o., Ana Dražul, Nomi Music App / Nomi sistem d.o.o., Silvija Gojević, Croglotta / Slovoteka, Martina Čip Škulić, Cipmann d.o.o. i Jan Varljen, Productive.

Nakon panela održan je nagradni kviz Lukavac, a zatim Startup bazar uz promociju proizvoda i rukotvorina startup timova:

  • Annika. (Ana Agneza Širić i Nika Maršić – 14. generacija Startup inkubatora); ručno rađeno keramičko posuđe
  • Japanski Ofuro Spa (Ivona Nikolajević – 14. generacija); novi spa koncept koji spaja ljekovitost primorske flore i kulturu dalekog istoka
  • Daisy Backpacks (Ivana Barić  – 13. generacija) – ručno rađeni, unikatni i šareni ruksaci
  • Medrican (Stefano Rudin i Tedi Fućak – 13. generacija) – prerada biomase konoplje u ljekovito CBD ulje, uz vlastitu proizvodnju široke palete organskih proizvoda koji sadrže CBD.
  • Plantiful Studio (Kristina Čehulić i Lovro Karajić – 13. generacija); studio stvara ručno rađene uporabne i dekorativne predmete u kombinaciji biljaka i stakla.
  • Terra Nera (Philip Klobučar i Ivana Brkljačić – 12. generacija) – proizvodi aerobni kompost od zelenog otpada za primjenu u organskoj poljoprivredi, i to u ambalaži koja nije plastična.
  • TESU (Suzana Šop-Tovilović i Tea Tovilović – 12. generacija) – 100 % prirodni proizvodi na bazi maslinovog ulja, lavande i kadulje te veganske svijeće i sapuni.
  • Paliska Brewery (Denis Paliska i Adisa Kljajić – 11. generacija) – riječka craft pivovara.

Vlasnici ovih brendova svoje iskustvo u Startup inkubatoru redom opisuju nezaboravnim i ključnim za njihovo upuštanje u poduzetničke vode. Njih i njihove proizvode možete upoznati u našem videu, u kojem smo razgovarali i s Janom Sertić, privremenom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, u okviru kojeg djeluje Startup inkubator Rijeka.

Ako se i nakon gledanja videa i dalje premišljate hoćete li postati dio 15. generacije, Startup inkubator Rijeka poziva vas na Dan otvorenih vrata u srijedu, 4. listopada od 12 do 17 sati u RiHubu. Domaćini će vam prezentirati proces inkubacije i pojasniti način prijave, ali i provesti kroz prostor.

Svrati, pitaj, doživi!

Kalendar događanja