Judo: Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore

Naš klub nastupio je sa sljedećim natjecateljima:
• Deni Uršičić (-73kg)
• Duško Ratković (-73kg)
• Doris Mohorović (-78kg)

Svakako treba izdvojiti Duška Ratkovića koji je u kategoriji -73kg, osvojio titulu prvaka Hrvatske. On je u prvom kolu savladao Trgovec-Greif Lovru (Mladost-Zg), zatim Macuru Vladimira (Omiš), da bi u polufinalnom meču savladao Štorek Marka (Dugave). U finalnoj borbi Duško je pobijedio Kapac Danijela (Lika-Zg).

Time je Duško nastavio svoj niz pobjeda i uspješnih rezultata u ovoj godini (3.mjesto na seniorskom PH,3.mjesto na juniorskom PH), a sada ga očekuje juniorski „A“ turnir u Laibnitzu(Austrija), te ukoliko sakupi dovoljan broj bodova Europsko i Svjetsko.

Doris Mohorović, u kategoriji -78kg, također je ostvarila vrijedan plasman, postavši viceprvakinja Hrvatske. Ona je u prvom kolu savladala Biljanić Nadinu (Lika-Zg), zatim je u polufinalnoj borbi savladala Lonza maru (Dubrovnik 1966), da bi u finalu izgubila od iskusnije Maranić Ivane (Panda-Zg). I ona kao i Duško nastupa u juniorskom “A“ turniru u Laibnitzu.

Nadamo se da će uspješno nastaviti svoj niz plasmana u ovoj godini (3.mjesto na seniorskom PH, 1.mjesto na juniorskom PH, 3. mjesto na juniorskom „A“ turniru u Grčkoj).

Deni Uršičić u kategoriji -73kg, nije uspio ostvariti plasman, on je u prvom kolu izgubio od Čerina Bruna (Solin), te u repasažnoj borbi od Mustać Stipe (Zadar).

Važno je napomenuti da je JK Rijeka u ukupnom plasmanu zauzeo 3. mjesto.

Foto: Slaviša Bradić