Udruga PaRiter poziva odgojno-obrazovne radnike_ce, youth workere i ostale zainteresirane za rad s mladima iz Primorsko-goranske županije da se prijave na jednodnevni događaj koji biti održan u srijedu, 18. 10. 2023. s početkom u 10 sati u Dječjoj kući.

Cilj je predstaviti i testirati urbanu igru Join the Game, osmišljenu kao pedagoški alat za rad s mladima. Svrha ovog kreativnog alata je osnažiti djevojke i mlade žene za odabir karijere neopterećen rodnim stereotipima i predrasudama.

Igra je osmišljena na način da se može prilagođavati različitim potrebama i skupinama djece i mladih, kako sadržajem tako i formom. Njezina osnovna ideja jest učenje i promicanje rodne ravnopravnosti kroz razbijanje rodnih stereotipa na području karijere i tržišta rada, no tematski fokus igre može se prilagoditi ovisno o uzrastu i specifičnim potrebama grupe s kojom se radi. Posebni naglasak u osmišljavanju igre stavio se na kreiranje sigurnog prostora (engl. safe space) unutar kojeg će se svaka mlada osoba osjećati uvaženom, te biti potaknuta na uvažavanje različitosti ali i slobodno izražavanje svojih stavova i osjećaja.

Join the Game razvijena je kao edukativni i osnažujući alat za djevojčice i djevojke, ali i za ostale skupine mladih kako bi radili na ukidanju ograničenja koja nameću rodni stereotipi još uvijek prisutni u našem društvu.

Događanje organizira Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke, a za vođenje programa zadužena je Mirela Pašić, pedagoginja s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 13. 10. na LINKU.

*Igra je razvijena u sklopu međunarodnog projekta Join The Game s partnerskim organizacijama iz Poljske (Fundacja Laboratorium Zmiany), Španjolske (Fundacio Universitaria Balmes) i Belgije (Pour la Solidarité) koji je financiran sredstvima Erasmus + Europske Unije.

Kalendar događanja