Predstavljanje igre bilo je namijenjeno odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima koji s djecom i mladima rade kroz različite institucije počevši od youth workera koji djeluju kroz udruge i kulturne djelatnosti, do djelatnika ustanova ranog i predškolskog odgoja, osnovnih i srednjih škola pa i sveučilišnih profesora. Uz predstavljanje i testiranje igre Join the game predstavljen je i priručnik za korištenje igre koji će biti dostupan online i moći će se slobodno koristiti.

Nakon teoretskog predstavljanja igre koje se odvilo pod vodstvom Mirele Pašić, pedagoginje s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima, uslijedilo je testiranje igre, a testirali su je upravo okupljeni raspoređeni u timove.

Nema muških i ženskih poslova

Join The Game razvijena je kao edukativni i osnažujući alat za djevojčice i djevojke, ali i dječake i ostale skupine mladih kako bi radili na ukidanju ograničenja koja nameću rodni stereotipi još uvijek prisutni u našem društvu. Posebni naglasak u osmišljavanju igre stavio se na kreiranje sigurnog prostora unutar kojeg će se svaka mlada osoba osjećati uvaženom, te biti potaknuta na uvažavanje različitosti, ali i slobodno izražavanje svojih stavova i osjećaja.

Predstavljanje je provela Udruga PaRiter s partnerskim organizacijama iz Poljske (Fundacja Laboratorium Zmiany), Španjolske (Fundacio Universitaria Balmes) i Belgije (Pour la Solidarité), a koji je financiran sredstvima Erasmus + Europske Unije.