U filmu “Jedno dobro putovanje” redateljice Sare Huskić, nastalom kroz Filmaktivovu Novu školu dokumentarnog filma, upoznajemo članove riječkog benda Japanski premijeri.

Enver Krivac, Moris Mateljan i Marin Juričić – tri japanska premijera, tri socijalna izopćenika, tri glazbenika iz fotelje idu na jedno dobro, desetogodišnje putovanje. S njima smo od osnutka i promatramo kako je njihov odnos izrastao od davnog poznanstva do neraskidivog prijateljstva. Svoj lutalački duh i glazbu hrane putovanjima na kojima bježe od sviju i zatvaraju se u svoj mikrosvijet. Upoznajemo ih kroz arhive i glazbu koji nas vode na nostalgična mjesta na kojima smo svi jednom bili.

Sara Huskić, autorica filma Japanski premijeri

Sara Huskić, autorica filma Japanski premijeri

Japanski premijeri, sa svojom proširenom glazbenom obitelji, tijekom svog jedanaestogodšnjeg staža objavili su šest albuma i isti broj EP-ja, isključivo na Bandcamp i YouTube platformama.

Sara Huskić rođena je u Cazinu 1998. gdje je i odrasla. Trenutno boravi u Rijeci i studira Dentalnu medicinu. Okušava se u dokumentarnom filmu, sviranju i pisanju znanstvenih radova. Objavljivala je kratke priče i pjesme u zbirkama kratkih priča, fanzinima, web-stranicama, časopisima i zbornicima. Završila je Filmaktivovu Novu školu dokumentarnog filma i s filmom “Još dugo ćemo ovako” nastupila na Liburnia Film Festivalu. “Jedno dobro putovanje” je njezin završni film pri dokumentarnoj školi.

Impulse Festival 2021. organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Rijeka, a financijski je podržan od strane Grada Rijeke – Odjel za kulturu, Ministarstva kulture RH i Sveučilišta u Rijeci.

Kalendar događanja