Nakon odlično primljene predstave Muyte maker u izvedbi Compagnie PLI, 19. listopada Hrvatski kulturni dom na Sušaku ugostio je drugu predstavu programa Nouvelle vague kojom Riječanima i njihovim gostima predstavlja suvremenu francusku plesnu scenu. Svoj nastup održao je Collectif ÈS s predstavom “Jean-Yves, Patrick & Corinne”. Predstava je obavezno štivo za sve poznavatelja suvremenog plesa, ali je vrlo otvorena i publici izvan tog užeg kruga.

Jean-Yves, Patrick and Corinne uranja u energiju clubbinga iz 80-ih godina, a može se opisati kao trio za pet izvođača koji je u ulozi izvođenja aktivnosti inspiriranih plagiranjem: copy-pasteom, krađom, prisvajanjem, oduzimanjem, repliciranjem, čime postavlja pitanje kolektiviteta ili tijela u stalnom dijalogu i prilagodbi.

Jean-Yves, Patrick i Corinne razmatraju razdoblje generacije koja nije naša, ali koja je ipak utjecala na nas. Doba koje zamišljamo kao vrijeme užitka, kreativnosti, okupljanja: ljudi se susreću da plešu, kreću, uživaju u glazbi Whitney Houston, Georgesa Michaela, Bonnie Tyler, ali i da se znoje, da izbace fizičku energiju aerobikom.

Predstava je dio programa Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop, a u Rijeci gostuje u produkciji HKD-a na Sušaku, čime ova kulturna institucija započinje s ciklusom predstavljanja suvremene europske plesne scene, krenuvši ove godine od francuske scene.