U ovim, za glazbenike teškim vremenima izolacije, glazbenici koji su u posljednjih dvadesetak godina svirali ili sviraju u Elvis Stanić Groupu, odlučili su se boriti pozitivnom energijom i optimizmom pobijediti pandemiju.

Okupili su se u videu koji su snimili zajedno, a ipak odvojeno – svatko u svojem kućnom studiju. Skladbu “Peter Pan Picking Strawberries” imenovao je Boško Petrović tijekom jedne zajedničke svirke u legendarnom BP Clubu, jer ga je, kako je tada rekao, podsjetila upravo na to: “Zaigranog Petra Pana u mirisnom polju šumskih jagodica”!

Elvis Stanić Group

U izvedbi sudjeluju glazbenici našeg kraja: Elvis Stanić (el. gitara/harmonika) i Ivan Popeskić (synth) iz Opatije, Marko Lazarić (udaraljke) iz Lovrana, Branimir Gazdik (bubnjevi) i Henry Radanović (kontrabas, bas gitara) iz Rijeke, Damjan Grbac (kontrabas) iz Kastva, Goran Rukavina (bas gitara) s Krka, ali i Maasej Kovačević (klavir) iz Čakovca te Primož Fleischman (sopran sax) iz Ljubljane.

Video je prepoznala i svjetska jazz organizacija IJD te ga uvrstila u svoj službeni program #JazzDayAtHome, što će se 30. travnja održati povodom obilježavanja Međunarodnog dana jazza.