Košarkaši Kvarnera 2010 na pravom su putu da sačuvaju prvoligaški status. U jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone, a Riječanima je gotovo pa svaka bila sudbonosna, pobijedili su direktnog konkurenta u borbi za ostanak i stekli prednost dovoljnu da u slučaju nekog kruga s momčadima sa začelja, a mogući su budući da je na začelju prilično izjednačeno i gusto.

Riječani su glavninu posla odradili u prvom dijelu, dvije sjajne četvrtine bile su dovoljne da se kaparira pobjeda.

Početkom drugog dijela upali su u jednu malu stvaralačku pauzu, gosti su pogodili nekoliko lopti koje u prvom dijelu nisu uspijevali pogoditi, za razinu su podigli i agresivnost u obrani pa je u tih nekoliko uvodnih minuta izostalo lakih poena, kakvih su se domaćini nadavali u prvih dvadeset minuta.

Osjetilo se to i na rezultatu, s relativno velikih i komotnih 41:19 krajem druge četvrtine, gosti su došli na upozoravajućih 45:33.

No, onda je proradilo iskustvo u riječkim redovima, trima vezanim tricama Jasmin Perković donio je mir u domaće redove i vratio veliku rezultatsku prednost na stranu svoje momčadi.

I tu je priči bio kraj. Goran Šućurović u završnici je utakmice imao dovoljno kredita odmoriti najiskusnije igrače i pokretačku snagu momčadi (Perković, Štemberger), a na parket poslati mladiće koji tek moraju dokazati svoje potencijale.

Jasmin Perković bio je apsolutno prvo ime susreta, svojim je nastupom još jednom potvrdio koliko znači ovoj momčadi, Kvarner 2010 je sa Perkovićem dobio jednu novu dimenziju u igri.

I to su jako dobro iskoristili. Perković je ubacio 28 poena, promašio je samo četiri lopte iz 15 pokušaja, tri trice pogodio je iz pet pokušaja i velik je obol dao u obrani.

U prvih dvadeset minuta razigran je bio i Štemberger, veliki obol pobjedi dao je i Jadrijev obrambenim, ali ovoga puta i napadačkim učinkom.

Sve u svemu, Riječani mogu biti zadovoljni. I pobjedom i činjenicom da su nadomak glavnog cilja.

Ostanka u prvoligaškom društvu.

Prva liga košarkaša, 18. kolo
KVARNER 2010 – SAMOBOR 81:64 (26:15, 17:8, 22:18, 16:23)
Dvorana mladosti. Bez gledatelja.
Suci: Stanković, Lenac, Žagar.

KVARNER 2010: Štemberger 13 (5-7), Jashari 4 (2-2), Jadrijev 13 (3-4), Krstinić 8 (2-4), Perković 28 (3-4), Delpin 6, Smojver 3, Čosić, Volarević 4, Krulčić, Smokvić, Penić 2.

SAMOBOR: Montana, Babić 11 (1-4), Levanić-Kutni 17 (2-4), Vranješ 12 (2-3), Kraljić 10, Bistrović 4 (2-4), Kuzmanović 1 (1-2), Mihalić 5, Spaseski 2 (0-1), Mustafić, Validžić 2.