Izvođenje radova na području MO Pehlin

Završetak radova predviđen je u srpnju 2016. godine.

Radovi će se izvoditi po dionicama i fazno. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti duž južnog dijela Ulice Minakovo (od raskrižja s ulicama Pehlin i Vukovarska) te u Ulici Blažićevo B.

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Tijekom izvođenja radova vozila javnog gradskog prijevoza na liniji 7A privremeno će se preusmjeriti te će prometovati duž novo izgrađene ceste Rujevica – Marinići, odnosno preko čvora Hosti do postojećeg okretišta u Ćićarijskoj ulici.

Informacije o radovima i grafički prikaz dinamike njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr u rubrici Obavijesti – Radovi) i web stranici Rijeka prometa d.d. (www.rijekapromet.hr)

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama mogu upoznati i u Mjesnom odboru Pehlin te na info telefonu Rijeka prometa d.d. (352 500, od 07:00 do 15:30 sati).

Izvođač radova je zajednica tvrtki Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije i Godina d.o.o. iz Kozine, obje iz Slovenije.

Uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova pružat će Institut IGH d.d. iz Zagreba.

Investitor je KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. iz Rijeke.

Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.

Najavljeni radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području mjesnog odbora Pehlin dio su gotovo 13,5 milijuna eura (oko 104 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost) vrijednog Projekta EBRD, kojim su još o obuhvaćeni radovi na području mjesnih odbora Podmurvice, Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Škurinje, Drenova i Brašćine – Pulac u Rijeci te mjesnom odboru Kastav u Kastvu.

Projektom EBRD obuhvaćena je gradnja i rekonstrukcija ukupno 26 kilometara kanalizacije, gradnja kanalizacijske crpne stanice „Lukovići“ te izvođenje pratećih radova na 13 kilometara vodovodnih ogranaka. Završetak izvođenja svih predviđenih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi u sklopu ovog Projekta planirano je u srpnju 2016. godine, nakon čega će se omogućiti priključenje za oko 740 građevina na sustav javne odvodnje.

Novčana sredstva za realizaciju Projekta osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Povrat dugoročnog kredita predviđen je sredstvima Hrvatskih voda i sredstvima iz pripadajućeg dijela naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke i naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Kastva.

Oznake

Kalendar događanja

Predstava
 • 20.09.
 • (19:30)

Premijera mjuzikla „Baciami, Cate“ u riječkom HNK-u

Talijanska verzija popularnog mjuzikla „Kiss me, Kate“, u režiji i koreografiji Tihane Strmački, a pod glazbenim vodstvom Filip Gjuda...

Detaljnije

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije