U HKD na Sušaku premijerno je izvedena predstava „Tekuća stvarnost“ u produkciji ArtTeatara BOUM!, uz podršku Prostora Plus.

Autorica predstave Andrea Crnković osmislila je tekst i režiju, a u predstavi igraju glumci Deni Sanković i Nina Sabo.

“Tekuća stvarnost” multimedijalna je predstava koja na pitak način govori o fenomenima suvremenog života u nama bliskom kontekstu kroz vizuru običnog čovjeka. Rad je nadahnut tekstovima Baumana, Couplanda i Vattima, kritičara današnjeg društva u konstantnoj krizi, gdje je jedina strategija i modus operandi za ići naprijed uvijek ista.

Gledatelji su uvučeni u svijet dvoje ljudi koji nisu u stanju održati korak sa sve zahtjevnijim civilizacijskim i građanskim standardima, žudeći za povezivanjem i smislom, pokušavajući prebroditi krizu dok razmišljaju o neuspjesima vlastitih ideala, izdaji potrošenih godina i mutnoj budućnosti. Oboje različitim strategijama pokušavaju ‘isplivati’ iz vlastite bare problema i frustracija koja ih sve više steže i dovodi do apsurdnih situacija, dok se ciničan svijet oko njih užurbano mijenja. Frustracijama doprinose i intruzivne reklame koje prekidaju tok misli, bivanja, pa i samu predstavu.

Uvođenjem novih i interaktivnih medija te eksperimentalnih zvukova i vokala dočarava se fluidno stanje naše stvarnosti i pripadajući koncepti. Posebna pažnja posvećena je estetskom i konceptualnom promišljanju vizuala (izvedbe/ scenografije/videa) te njihovoj sinergiji koja drži priču.