U sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u Art-kinu je sinoć izveden futuristički proširenofilmski spektakl Sonvoyce on Source: Colonello Futurista, u režiji Vladislava Kneževića i izvedbi Tanje Vrvilo, Damira Bartola Indoša i glumca Mirka Soldana. 

Pedesetominutna izvedba uživo intermedijski je i eksperimentalni triptih – glazbeni koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija u jednom. Posvećen je futurizmu, radikalnom pokretu iz razdoblja rane avangarde i kontroverznim idejama umjetnika krajnje nekonvencionalnih nastojanja i stavova.

Prožet hipnotičkim vizualnim konstrukcijama te nemilosrdnim, kakofoničnim zvučnim i tekstualnim kolažima, Colonello Futurista istovremeno je i poziv na nova čitanja kontroverznog avangardnog pokreta, čije su ideje zbog spleta nesretnih povijesnih okolnosti često bile pogrešno i tendenciozno interpretirane.

Colonello Futurista izvodi umjetnički kolektiv Sonvoyce on Source, koji djeluje od 2017. godine i kreira suvremene audiovizije na sjecištu znanosti, umjetnosti, tehnologije i glazbe.

Koncept, video i režiju izvedbe potpisuje Vladislav Knežević, zvuk i glazbu Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a ton Hrvoje Pelicarić. Za dodatnu animaciju i postprodukciju slike zadužen je Mario Kalogjera.

Colonello Futurista izveden je kroz program Tektonske neizvjesnosti u organizaciji Udruge 25 FPS iz Zagreba i riječkog Art-kina, kojim je u Rijeci predstavljen koncept proširenog kina.