Gradsko kazalište lutaka Rijeka objavilo je izmijenjen program jubilarne 25. revije lutkarskih kazališta koja se ove godine održava od 2. do 10. studenoga.

Kako se navodi, zbog objektivnih razloga otkazano je gostovanje predstave „Vuka se ne bojim ja“ u izvedbi čakovečke Kazališne družine Pinklec, koje se trebalo održati na jubilarnoj 25. reviji lutkarskih kazališta 2. i 3. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Budući da je u sklopu izvedbe 3. studenoga ujedno planirano i svečano otvorenje Revije, ono će se sada održati 4. studenog u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predstavom „Palčica“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.

Nadalje, novost u programu Revije je izvedba predstave „Oh la la“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka u koprodukciji s ljubljanskom Dječjom kućom umjetnosti i francuskim Kolektivom Ma-Théâ Centra za dječju kreativnost iz Tinqueuxa, koja je na repertoaru festivala 3. studenog u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

Također, radionica Teatra Oz „Čarobni napitci u operi“ neće se održati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, već u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u istim terminima.

25. revija lutkarskih kazališta održava se od 2. do 10. studenoga, a cjelokupni program nalazi se na stranici Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na podstranici Revije, na linku http://www.gkl-rijeka.hr/index.php/25-revija/