Borislav Božić, srednjoškolski profesor, član HDLU-a te predsjednika Fotokluba Rijeka i Fotosaveza Primorsko-goranske županije, za svoj umjetnički i pedagoški doprinos Rijeci dobio je niz nagrada i priznanja. U Rijeku je došao 1971. godine kada je napravio i svoju prvu fotografiju, a njegova zanesenost gradom, njegovim ljudima i fotografijom traje sve do danas.

O njegovu umjetničkom radu i neiscrpnoj energiji na otvorenju izložbe govorili su ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji mu je tom prilikom uručio i prigodni poklon.

Izložba postavljena u Muzeju grada Rijeke, pod nazivom “Misterij fotografske slike Borislava Božića”, sastoji se od tri segmenta. Prvi “Kemija, alkemija i magija” prikazuje fotograme, cijanotipije, fotografije snimljene starim fotoaparatima i camerama obscurama. Drugi segment, nazvan “Grad usput i na brzinu”, prikazuje niz crno-bijelih fotografija čiji su motivi i sadržaj prizori Rijeke, dok treći, “Soba za kontemplaciju”, predstavlja trideset fotografija manjeg formata, uglavnom apstraktnog sadržaja.

Izložba je postavljena u “Kockici” Muzeja grada Rijeka i ostaje otvorena do 12. siječnja 2022. godine. Pogledati se može od utorka do nedjelje, od 16 do19 sati.

Osim izložbe u „Kockici“, Božić će pola stoljeća svoga umjetničkog rada proslaviti još jednom izložbom u Galeriji Principij. Riječ je zapravo o interaktivnom fotografskom projektu pod nazivom “Dijalog”, koji je zamišljen tako da na njemu sudjeluje što više drugih autora i samih posjetitelja. Ova izložba se otvara u subotu, 11. prosinca, a trajat će do 20. prosinca ove godine, kada će se u 18 sati održati i razgovor o fotografiji.