Osamnaesto izdanje Festivala stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – iFest koji se u Rijeci tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, započeo je danas izložbom u izlozima Grada Rijeke. Izložba predstavlja kreativne radove udruga i ustanova koje sudjeluju na iFestu.

iFest se nastavlja danas u 18 sati online premijerom dokumentarnog filma „18 godina iFest-a – film o jednom predivnom Festivalu“, na YouTube kanalu, na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=ErRBmiaPhFw.

Izložba u sklopu ovogodišnjeg iFesta

Izložba u sklopu ovogodišnjeg iFesta

Dokumentarni film „18 godina iFEST-a – film o jednom predivnom Festivalu“ kroz 25 minuta trajanja donosi retrospektivu nastupa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom tijekom dosadašnjih 17. festivala, a kroz priču o iFestu gledatelje vodi dugogodišnji voditelj Festivala Dražen Turina Šajeta.

Film je realiziran u produkciji Udruge za sindrom Down – Rijeka 21, Udruge Spirit i Grada Rijeke, u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Podsjetimo, iFest se ove godine, zbog pandemije COVID-19, umjesto tradicionalne prezentacije kreativnih znanja i umijeća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, odvija u ovom, izmijenjenom izdanju.

(Foto: Ivica Nikolac)