U subotu, 19. lipnja, u OKC-u Palach predstavit će se autorski projekt Mije Mohorić i Nataše Radović „Still Tattoo“. Projekt se sastoji od umjetničkog/izložbenog dijela tijekom kojeg će biti ‘izloženi’ tetovirani modeli i tribine o riječkoj tatoo sceni.

Ideju o izlaganju tetoviranih osoba, a ne samo fotografija tetovaža, osmislila je Mia, koja je ujedno i producentica i glavna koordinatorica Rijeka Tattoo Expo proteklih šest godina. Nataša, s kojom se upoznala radeći u produkcijskom timu Rijeke 2020, tu je ideju dotjerala i usavršila te joj dodala umjetničku notu.

Sam čin izvedbe izgledat će kao “živa slika” odnosno izvorno tableau vivant. Radi se o statičnoj sceni sa sudionicima koji će nepokretni i šutljivi biti pažljivo postavljeni na pozornicu i u prostor Palacha, sa što izloženijim tetovažama.

Tribina o riječkoj tattoo sceni

Osim umjetničkog dijela programa koji se u ovoj formi prvi put javlja u Rijeci, a prema saznanjima organizatora i u Hrvatskoj, započinje tribina o riječkoj tattoo sceni koju će voditi Mia Mohorić. O sceni će pričati riječki tattoo artisti – Anja Ferenčić i Vedran Vičević Vic, uz pokoje iznenađenje pa svakako vrijedi posjetit ovo zanimljivo događanje.

Cilj tribine, ali i ostatka programa je progovoriti o tetoviranju kao vrsti umjetnosti koja se i dalje vrlo često marginalizira. Tetovirati je teško, zahtjevno i svaki put platno je drugačije jer svačija koža zahtjevna je na specifična način, a uz to prostora za greške i popravke nema. No umjetnička djela koja na koži nastaju, uz svu svoju raskoš i posebnost pričaju i osobne priče onih što ih nose cijeli život.

„Still Tatto“ prvo je u nizu događanja što će se održati povodom desetog rođendana manifestacije za ljubitelje tetovaže „Rijeka Tattoo Expoa“.

Still Tattoo u subotu 19. lipnja u Palachu počinje u 16 sati, a tribina je predviđena za 20 sati u Kružnoj ulici ispred Palacha ako to vremenski uvjeti dozvole (u slučaju kiše tribina seli također u Palach).

Ulaz je slobodan na oba programa.

(Fotografije s proba snimila Nataša Radović)