U prostoru Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke postavljena je izložba slika Udruge SKANI kreativnog centra 50+ pod nazivom „Riječke boje“.

Otvorenju izložbe prisustvovli su Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Dragutin Rađenović, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke te Ania Škrobonje, umjetnica i voditeljica Udruge SKANI.

Izložba je otvorena u povodu Dana oslobođenja grada Rijeke od fašizma i može se razgledati do 28. svibnja, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Humanitarno djelovanje udruge SKANI

Devedeset članova SKANI kreativnog centra 50+ svojim radovima često sudjeluje na izložbama i aukcijama, te na taj način doprinose i humanitarnom djelovanju udruge. Donacijom su, primjerice, pomogli Zakladu Sveučilišta u Rijeci u provedbi projekta “Rijeka z(n)a znanje”, udrugu za sindrom Down “Rijeka 21”, odjele onkologije i kirurgije Dječje bolnice Kantrida, Centar za rehabilitaciju “Fortica” – Kraljevica, akciju “Palčić gore” za pomoć prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima, Košarkaški klub “Kostrena” u nabavci sportskih invalidskih kolica za košarkaša Luku Jurkovića. Sudjeluju i u akciji “Budimo odgovorni, recimo ne plastici” oslikavajući pamučne torbe čime se čuva okoliš.

Kalendar događanja