U Galeriji SKC otvorena je prva ovogodišnja izložba/izvedba “Resonare”, čiji je autor Ivan Botički, student likovne pedagogije – smjer kiparstvo i scenografija pri Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci.

Izložba je zapravo diplomski rad koji Botički izvodi uz mentorstvo profesorica i umjetnica Lare Badurine i Darije Žmak Kunić, a predstavlja krajolik koji je u prostorima Galerije SKC od 4. siječnja stvarao s publikom. Krajolik je izveden koncem, a izložena su i dva njegova rada koja su prethodila izvedbenoj ideji.

“Resonare” nastaje kroz višegodišnje iskustvo odraza i odzvuka autora i okoline unutar krajolika koji ih povezuju. „Izložba nema ni početak ni kraj, gotovo je izvedba kružne forme u kojoj posjetitelji tijekom nekoliko dana procesa pletenja stvaraju novi krajolik, rezonirajući s autorom. (…) Život je prikazan kao gesamtkunstwerk, spoj iskustava, poznanstava koje nas oblikuju, evociranjem slika, sjećanja i emocija. Vizualni prostor galerije se stapa s izvedbenim životnim tokom. Autor prihvaća prepuštanje drugima i okolini, interakciju s posjetiteljima koji ujedno i sami postaju autori.