Potvrde o pohađanju dodijeljene su polaznicama i polaznicima, njih ukupno 37 pohađalo je radionice Fotografije, Početnog i Naprednog slikarstva te Akvarela. Radionice su, osim Naprednog slikarstva, bile
namijenjene svim zainteresiranima, starijim od 55 godina bez obzira na dosadašnje iskustvo u umjetničkom izražavanju. Radom u manjim grupama ostvario se mentorski pristup, a kreativni je rad pod vodstvom Petre Mrše, Ivana Vranjića, Mirne Kutleše i Radovana Kunića s Akademije primijenjenih umjetnosti, rezultirao izložbom.

Na katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti izložbu je moguće razgledati do sljedeće srijede, 22. svibnja, od 8 do 15 sati.

Ovogodišnji će proljetni ciklus Sveučilišta za 3. dob završiti predavanjima Povijesni svibanj – pomoćne povijesne znanosti, a jesenjiciklus predavanja započinje u listopadu.

Podsjetimo, u programu Sveučilišta za treću dob, kojega uzpodršku Grada Rijeke provodi Sveučilište u Rijeci, dosad je sudjelovalo preko 900 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom
starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više. Zainteresirani za program Sveučilišta za 3. dob mogu se javiti e-mailom na 3dob@uniri.hr.