Riječ je o radovima nastalim od 2015. godine pa do danas, koji variraju od geometrijske, slobodne i asocijativne apstrakcije do figuracije, a, prema riječima likovnog kritičara i povjesničara umjetnosti Berislava Valušeka, zanimljivo je da su skoro svi umjetnikovi radovi postavljeni okomito, kao uspravni pravokutnici, uz manji broj kvadratičnih formata.

Po svom umjetničkom opusu Marin Miočić Stošić pretežito je kolorist, što se jasno može vidjeti iz njegovih živih slika vedrih boja. Svaka njegova slika, skulptura ili instalacija bavi se različitim tematikama – od njegova rodnog kraja, uloge pjesnika i međuljudskih odnosa do aktualnih političkih i svjetskih zbivanja.

Marin Miočić Stošić riječki je slikar starije generacije, koji se na likovnoj sceni javlja sredinom osamdesetih figurativnim kompozicijama manjeg formata i sitnom plastikom. S vremenom više inklinira ekspresionističkom izrazu i neformalnom komponiranju geometrijskih apstraktnih formi. Od 1989. izlaže samostalno, a osim u Rijeci i Zagrebu izlagao je u Poljskoj i Njemačkoj. Autor je i dvije zbirke pjesama.

Izložba u Galeriji “Juraj Klović” ostaje otvorena do 29. ožujka 2022., a može se pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Što nam je umjetnik rekao o svojim radovima, samoj izložbi, ali i ulozi umjetnika danas, pogledajte u prilogu.

Kalendar događanja