Projekt je uključivao ciklus od deset radionica pod umjetničkim vodstvom riječkog fotografa Karla Čargonje. Trajale su od 6. do 24. studenog 2023. godine, a u njima je sudjelovalo preko stotinu srednjoškolaca, polaznika pet prvih razreda Gimnazije.

Ciklus je obuhvatio osnove suvremene fotografije, komunikaciju fotografije s publikom, a posebna pozornost posvetila se povezivanju fotografija u konceptualnu cjelinu. Učenici nisu imali priliku samo odslušati niz predavanja o fotografiji, nego i sudjelovali u fotografskim vježbama, kojima su okosnica zadaci za samostalan rad. Uslijedila je analiza učinjenoga, na kojoj se razgovorom detaljno pristupilo svakoj fotografiji, timski osnažujući pokazane autorske ideje i smjer u kojemu se mogu razvijati, zaokružujući na taj način osobni pristup mediju.

Rezultat svega je zajednička izložba koja će prikazati odabrane fotografije polaznika radionica nastale u sklopu zadataka Kako izgleda (moj) dan u školi?. Izložba se nadovezuje na dosadašnju suradnju muzejske pedagoginje Josipe Verbanac s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom.

Otvara se u četvrtak, 7. ožujka, s početkom u 18 sati, na prvom katu „Kockice“, Trg Riccarda Zanelle 2. Traje do 20. ožujka 2024. godine.

Kalendar događanja