Nakon što je 23. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku  o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke započeo je s izdavanjem propusnica za građane Rijeke, odnosno za osobe koje imaju adresu prebivališta i/ili stalnog boravka na području Grada Rijeke.

Do danas, 27. ožujka 2020. godine, stožer Civilne zaštite Grada Rijeke zaprimio je preko 4000 zahtjeva građana za izdavanjem propusnica koje se izdaju redoslijedom zaprimanja, te iznimno, po kriteriju hitnoće u slučaju zdravstvenih potreba.

Građani s mjestom prebivališta i/ili stalnog boravka u Rijeci, zahtjeve za propusnice podnose isključivo putem online formulara/aplikacije koja je dostupna s naslovnice web portala Grada Rijeke: www.rijeka.hr

Po ispunjavanju formulara, građanin na mail koji je unio u online formular/aplikaciju dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice izdaje samo za građane Grada Rijeke, isključivo u svrhu izlaska iz područja Grada Rijeke iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti.

Propusnice se izdaju nakon detaljne provjera, samo u opravdanim slučajevima.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku  o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka s ciljem ograničavanja kretanja kao mjeru sprječavanja širenja zaraze korona virusom.

Molba građanima

Mole se građani da tu mjeru shvate krajnje ozbiljno i da, shodno tome, traže propusnice za izlazak s područja na kojem imaju prebivalište i/ili stalni boravak isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti.

Podsjećamo također kako prema odluci Stožera civilne zaštite RH građani svoje mjesto prebivališta i/ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

Također, za stanovnike koji trebaju obaviti liječničke preglede izvan mjesta prebivališta i/ili stalnog boravka, propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine. 

Informacije vezane za epidemiju korona virusa, građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati, te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr

Također, sve informacije o mjerama koje je Grad Rijeka donio s ciljem prevencije zaraze korona virusom, rada gradskih službi tijekom trajanja epidemije, te preporuke i brojevi telefona koji su na usluzi svim građanima tijekom trajanja epidemije, nalaze se na portalu Grada Rijeke: www.rijeka.hr.  

Još jednom podsjećamo građane da se pridržavaju svih mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom, te da u što manjoj mjeri napuštaju svoje domove kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content